Blogi

Voiko hierontaan mennä raskaana?

Raskausajan hieronta ei poikkea normaalista hieronnasta. Kun vatsallamakuu ei ole enää sinulle mahdollista, voidaan hierontaa tehdä kylkimakuulla.

Hierontahoidot suunnitellaan ja toteutetaan aina yksilöllisesti asiakkaan tarpeiden mukaan. Myös silloin kun olet raskaana.

Raskaana voi tulla hierontaan, niin kauan kun se sinusta itsestä tuntuu hyvälle.

Huomioithan, että jos sinulla on uusia, kovia alaselkä kipuja, ole yhteydessä ensisijaisesti lääkäriisi ennen hierontaan tuloa. Epäselvissä tilanteissa ota ennakkoon yhteyttä hierojaasi.

Käy siis varaamassa rohkeasti aika hierontaan:

Mitä asioita hieroja huomioi asiakkaan ollessa raskaana:

  • Hieronta-asento pyritään tekemään mahdollisimman mukavaksi. Saat kylkimakuulla ollessasi pyyhkeen vatsan alle tueksi sekä tyynyn jalkojen väliin ja pään alle.
  • Nivelet löystyvät raskauden edetessä, joka voi tuottaa raskaana olevalle kipuja. Ikävä kyllä nivelkipuja ei pysty parantamaan hieronnalla, mutta nivelten ympärillä olevia lihaskireyksiä voi käsitellä, joka voi helpottaa särkyjä.
  • Alaselkä ja lantionalue (pakara ja tfl) ovat kovassa rasituksessa, kun vatsa kasvaa. Näiden alueiden hieronta yleensä helpottaa oloa.
  • Hormonaalinen migreeni: joillain saattaa raskauden aikana esiintyä hormonaalista migreeniä. Jotkut saattavat saada apua migreeniin niskan, purennan ja hartioiden hieronnasta, mutta joillain se voi pahentaa oireita. Jokaisen asiakkaan kanssa katsotaan yksilöllisesti, millainen hieronta sopii juuri sillä hetkellä keholle ja mielelle.
  • Dry Needlingiä eli kuivaneulausta voi tehdä raskaana olevalle. En suosittele sitä ensimmäisenä hoitokeinona, mutta joissain tilanteissa se voi olla tarpeellista. Tällaisia ovat esimerkiksi alaselän noidannuoli ja purentalihaskireydet. Noidannuolessa lihas menee kramppiin ja suojajännitykseen. Usein tällaisessa tilanteessa lihas ei reagoi hyvin hierontaan. Akupunktioneulalla saadaan isompi ärsyke jännittyneeseen lihakseen ja päästään paremmin triggerpisteisiin käsiksi. Triggerpisteet ovat ärtyneitä ja jännityksessä olevia lihasjuosteita. Kun nämä kipupisteet saadaan rentoutumaan, koko lihas usein rentoutuu.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *