Jooga

Wellnesstunnit

Keskiviikkoisin

14:00-15:15 Levon ja palautumisen joogasomatiikka (Hanna)

17:15-18:15 Flow jooga (Johanna)

18:30-19:45 Yin jooga (Johanna)

Torstaisin

19:15-20:15 Äänimaljarentoutus (Katri)

Perjantaisin

17-18 Syvän levon jooganidra kerran kuussa (Hanna)

Sunnuntaisin

17-18:15 Levon jooga (Katri)

Mitä on jooga?

Jooga on syvälle kehon ja mielen syvyyksiin pureutuvaa itsetutkiskelua,  tapa olla ja elää. Lopulta se, miten kohtaat ja kohtelet itseäsi joogamatolla, siirtyy kaikkeen mitä teet ja miten toimit elämässä.

Yksi tärkeimmistä joogan työkaluista on harjoitus. Oli harjoitus sitten tyyliltään mitä hyvänsä, rauhallisesta Yin-joogasta fyysiseen Flow-joogaan, harjoituksen avulla opimme tuntemaan itseämme paremmin. Hiljalleen tietoisuus, läsnäolo ja hyväksyntä lisääntyy. Harjoituksen myötä myös keho-mieliyhteys voimistuu ja opimme eriyttämään tunteet ja ajatukset. Palautuminen ja rentoutuminen helpottuu hiljalleen säännöllisen joogaharjoituksen myötä.

Joogatuntien kuvaukset

Tyyneyden Yin jooga

Yin-jooga on palauttava, niin kehoa kuin mieltäkin lempeästi avaava joogaharjoitus. Pitkäkestoiset (2-10min) asennot mahdollistavat kokonaisvaltaisen palautumisen ja rentoutumisen. Tarkoitus on luoda juuri sopivaa paineistusta ja venytystä kehon kudoksille, jolloin syntyy mahdollisuus hellittää ja antautua asanan vaikutuksille. Hengitys toimii oleellisena osana tukien hetkessä olemisen kokemusta. Antautumalla ja hyväksymällä tuntemukset juuri sellaisena kuin ne on, annamme myös mielelle tilaa pysähtyä ja hiljentyä.

Harjoituksen aikana on mahdollista löytää syvä rauha ja levollisuus. Kutsun Yin-joogaa usein hiljaiseksi, olemisen harjoitukseksi.

Dynaaminen Flow jooga

Flow jooga on hathajoogaan perustuva, dynaaminen, kehoa voimistava ja liikkuvuutta lisäävä joogaharjoitus. Tunnin rakenne koostuu alkukeskittymisestä, hengitysharjoituksista, lämmittelevistä liikkeistä ja seisten tehtävistä, virtaavasti etenevistä asentosarjoista. Tunnin lopun palauttavat, istuen ja selinmakuulla tehtävät loppuliikkeet rentouttavat ja laskevat kehon ja mielen loppurentoutusta varten. Jokainen harjoitus on päivästä ja harjoittajasta riippuen erilainen vaikka tietyt asennot ja liikesarjat toistuvatkin. Flow jooga mahdollistaakin vapaudellaan sen, että voit uppoutua omaan liikemeditatiiviseen tilaan.

Levon jooga

Restoratiivinen levon jooga tarjoaa mahdollisuuden huolehtia omasta hyvinvoinnistasi pysähtymällä ja tekemällä tilaa luontaiselle tasapainolle arjen kiireiden ja kuormituksen vastapainoksi. Tunti sopii erinomaisesti silloin, kun kaipaat elämääsi aktiivista lepoa.

Teemme tunnin aluksi muutamia lempeitä liikkeitä, joiden avulla on mahdollista laskeutua läsnäolevaksi omaan kehoon. Seuraavaksi keho tuetaan erilaisten apuvälineiden avulla pitkäkestoisiin lepoasentoihin niin, että sillä on aidosti mahdollisuus rentoutua, levätä ja elpyä. Levon joogassa ei pyritä venyttämään kehoa tai lisäämään liikkuvuutta. Tunnin aikana teemme restoratiiviselle joogalle tyypilliseen tapaan usein vain muutamia asanoita. Levon jooga voi laskea verenpainetta, lisätä vastustuskykyä ja auttaa mm. stressiin, väsymykseen sekä uniongelmiin.

Tunti toteutetaan pienryhmässä ja se sopii lähtökohtaisesti kaikille, eikä aiempaa kokemusta tarvita. Voit tulla juuri sellaisena kuin olet. Notkeana tai kankeana, virkeänä tai väsyneenä.

Olethan yhteydessä ohjaajaan etukäteen, mikäli olet raskaana tai sinulla on korkea verenpaine. Levon jooga on kaikille avoin drop-in -tunti, eli sinun ei tarvitse sitoutua viikoittaiseen harjoitukseen. 

Levon ja palautumisen joogasomatiikka

Levon ja palautumisen joogasomatiikka -tunneilla tutkimme erilaisia tapoja rauhoittaa hermostoa niin liikkeen, levon kuin hengityksenkin avulla. Tunnit muodostuvat meditatiivisen rauhallisista, restoratiivisen joogan ja somatiikan inspiroimista harjoituksista, joiden avulla pääsemme kuuntelemaan kehoa sisältäpäin ja vapauttamaan sitä kertyneistä jännityksistä. Harjoitukset auttavat tasapainottamaan uupunutta tai ylikierroksilla käyvää hermostoa lisäten levollisuutta ja olemisen helppoutta niin kehossa kuin mielessä. Kurssi sopii niin aloittelijoille kuin pitkään jooganneillekin. Olet lämpimästi tervetullut lepäämään ja palautumaan!

Jooganidra

Tervetuloa antautumaan suloiselle, palauttavalle joutilaisuudelle! Jooganidra -harjoitus on ohjattu, makuulla tehtävä kehomeditaatio, joka mahdollistaa syvän rentoutumisen ja levon. Harjoitus kutsuu tekemisen sijaan olemisen tilaan, kehittää itsetuntemusta ja vahvistaa yhteyttä sisäiseen rauhan kokemukseen riippumatta siitä, mitä maailmassa tai elämässämme tapahtuu. Ei edellytä aiempaa kokemusta joogasta tai rentoutusmenetelmistä. Mukaan tarvitset vain lämpimät, mukavat vaatteet. Sydämellisesti tervetuloa kokemaan levon mullistava voima!

Hinnat

Yksittäinen tunti 15-25€

Maksuna käyvät korttimaksu, käteinen ja liikuntaetuudet (E-passi, Edenred ja Smartum).

Kuinka valmistaudun joogatunnille?

Kaikki varusteet, myös joogamatot kuuluvat hintaan ja ovat käytettävissä studiolle tullessasi.

Varaukset tapahtuvat Vello-järjestelmän kautta. Iltatunnit vahvistetaan tai perutaan 4 tuntia ennen tunnin alkua. Aamutuntien vahvistus tapahtuu edellisenä iltana klo 21 mennessä. Viesti tästä tulee sinulle sähköpostitse.

Jos olet raskaana, olethan yhteydessä tunnin ohjaajaan sähköpostitse ennen ilmoittautumista.

Joogatunnille saapuminen

Rebootille on kaksi ovea, joogatunneille tullaan Kaskitieltä katsottuna oikeanpuoleisesta ovesta. Ovet ovat auki 15min ennen tunnin alkua, saavuthan ajoissa paikalle. Tuntien aikana ovet ovat suljettuna, koska erillistä vastaanottoa ei ole. Ovi suljetaan tunnin alkaessa, jonka jälkeen emme ota asiakkaita sisään.

Pysäköinti

Rebootin läheltä Sammonkadulla ja Kaskitiellä on kahden tunnin kiekkopaikkoja. Ratikkapysäkki (Kaleva B) löytyy aivan läheltä, rakennuksen toiselta puolelta, eli Sammonkadulta.

Kurssimuotoisten joogatuntien etu viikkotunteihin verrattuna on se, että voimme edetä harjoituksissa viikko viikolta ja rakentaa aina edellisen tunnin päälle. Myös pieni ja tutuksi tuleva ryhmä mahdollistaa harjoituksen rakentamisen ryhmälle sopivaksi. Kun harjoituksen rakenne, asanat ja hengitysharjoitukset tulevat tutuiksi, on helpompi antautua omaan harjoitukseen, kehon ja mielen tutkailuun. Hiljalleen yhteyden kokemus sekä palautuminen käynnistyy ja tunne sisäisestä tasapainosta vahvistuu.

Yksityistunnit joogaan

Synttäri-, polttari- tai babyshowerjuhlat tulossa ja kaipaisit kivaa tekemistä omalle porukallesi? Tai etsittekö työporukan kanssa Tyky-päivään voimauttavaa yhteistä tekemistä?

Tarjoamme myös räätälöityjä yksityistunteja pienryhmille ja yksityishenkilöille. Ole rohkeasti yhteydessä ryhmätuntien ohjaajiimme.