Äänimaljarentoutus

Äänimaljarentoutusta Tampereella.

Tervetuloa rentoutumaan äänimaljojen lempeään värähtelyyn, jonka avulla kehon ja mielen on mahdollista päästä syvään rentouden tilaan. 

Äänimaljarentoutuksessa eli sointukylvyssä soitetaan pääasiassa tiibetiläisiä, käsintehtyjä äänimaljoja ja tilanteen mukaan myös muita soittimia (esim. zaphir-kello, merirumpu, sadekeppi ja gongi). 

Äänimaljarentoutuksen hyödyt

Äänimaljat vaikuttavat meihin rentouttavasti monella tavalla; kuuloaistin ja aivojen kautta sekä anatomisesti. 

Korvamme ovat kehittyneet etsimään harmonisia äänirakenteita. Kuullessamme harmonisia ääniaaltoja, aivoaallot eli aivosähkökäyrämme synkronoituvat niihin. Äänimaljarentoutuksen aikana aivoaallot laskevat tyypillisesti beta-tasolta alfa-tasolle. Harmoniset äänet aktivoivat parasympaattista lepohermostoamme, jolloin keho rauhoittuu ja pääsee elpymään ja palautumaan. 

Maljojen äänivärähtely siirtyy kehoomme ja saa solujen vesimolekyylit värähtelemään. Näin äänimaljat stimuloivat koko kehoa ja vaikuttavat solutasolta alkaen kudoksiin, lihaksiin ja elimiin saakka.

Äänimaljarentoutus voi mm. laskea verenpainetta ja sydämensykettä, vähentää lihasjännityksiä ja lisätä rentouden tunnetta sekä parantaa unen laatua. Monet ovat kokeneet äänimaljarentoutuksen auttavan myös keskittymisvaikeuksien tai sisäisen levottomuuden kohdalla. Kolmen vartin äänimaljarentoutus voi vastata jopa kolmen tunnin unia. 

Äänikylpytunnin sisältö

Tunti alkaa äänimaljojen esittelyllä ja ohjeistuksella, jonka jälkeen voit hakeutua rentoutumista varten itsellesi mieluisaan lepoasentoon joko makuulle tai istumaan. Halutessasi voit kääriytyä viltin alle ja vain antautua lepäämään. Äänimaljojen soitto kestää n. 45 minuuttia. Tämän jälkeen voit virkistäytyä rauhassa ja nauttia halutessasi kupillisen lämmintä teetä.

Varusteet äänimaljarentoutukseen

Tarvittavat varusteet (alusta, viltti ja silmätyyny) löytyvät paikan päältä. Halutessasi voit tuoda myös oman tyynyn mukanasi. Voit pukeutua lämpimiin, joustaviin vaatteisiin. Pitkähihainen paita, pitkälahkeiset housut ja (villa)sukat ovat suositeltavia, sillä rentoutumisen mahdollistamiseksi on tärkeää, ettei sinulle tule harjoituksen aikana kylmä. 

Kenelle äänimaljarentoutus sopii?

Tunti sopii lähtökohtaisesti kaikille, eikä aiempaa kokemusta tarvita. Äänimaljarentoutusta ei suositella, mikäli sairastat syöpää, joka on aktiivisessa vaiheessa ja hoidot ovat kesken, sinulla on sydämentahdistin tai olet raskaana (raskauden 1. kolmanneksella). Jos olet epävarma siitä, sopiiko äänimaljarentoutus sinulle, voit olla yhteydessä ohjaajaan tai keskustella asiasta oman lääkärisi kanssa.  

Olet tervetullut rentoutumaan yksin tai yhdessä kaverin kanssa. Äänimaljarentoutus sopii hyvin myös pariskunnille ja vanhempi-lapsipareille. Alaikärajaa ei ole, kunhan osallistuja malttaa pysyä tunnin ajan rauhassa omalla alustallaan. 

Tunnin ohjaa äänimaljakoulutuksen käynyt joogaopettaja ja psykologi Katri Hynninen.

Ajankohta: 

Torstai-iltaisin klo 19.15-20.15, alkaen 24.8.2023