Äänimaljarentoutus

Äänimaljarentoutusta Tampereella.

Tervetuloa rentoutumaan äänimaljojen lempeään värähtelyyn, jonka avulla kehon ja mielen on mahdollista päästä syvään rentouden tilaan.

Äänimaljarentoutuksessa eli sointukylvyssä soitetaan pääasiassa tiibetiläisiä, käsintehtyjä äänimaljoja ja tilanteen mukaan myös muita soittimia (esim. zaphir-kello, merirumpu, sadekeppi ja gongi). 

Äänimaljarentoutuksen hyödyt

Äänimaljat vaikuttavat meihin rentouttavasti monella tavalla; kuuloaistin ja aivojen kautta sekä hermostoa rauhoittavasti. 

Korvamme ovat kehittyneet etsimään harmonisia äänirakenteita. Kuullessamme harmonisia ääniaaltoja, aivoaallot eli aivosähkökäyrämme synkronoituvat niihin. Äänimaljarentoutuksen aikana aivoaallot laskevat tyypillisesti beta-tasolta alfa-tasolle. Harmoniset äänet aktivoivat parasympaattista lepohermostoamme, jolloin keho rauhoittuu ja pääsee elpymään ja palautumaan. 

Maljojen äänivärähtely siirtyy kehoomme ja saa solujen vesimolekyylit värähtelemään. Näin äänimaljat stimuloivat koko kehoa ja vaikuttavat solutasolta alkaen kudoksiin, lihaksiin ja elimiin saakka.

Äänimaljarentoutus voi mm. laskea verenpainetta ja sydämensykettä, vähentää lihasjännityksiä ja lisätä rentouden tunnetta sekä parantaa unen laatua. Monet ovat kokeneet äänimaljarentoutuksen auttavan myös keskittymisvaikeuksien tai sisäisen levottomuuden kohdalla. Kolmen vartin äänimaljarentoutus voi vastata jopa kolmen tunnin unia. 

Äänimaljarentoutuksen sisältö

Tunti alkaa äänimaljojen esittelyllä ja ohjeistuksella, jonka jälkeen voit hakeutua rentoutumista varten itsellesi mieluisaan lepoasentoon joko makuulle tai istumaan. Halutessasi voit kääriytyä viltin alle ja vain antautua lepäämään. Rentouttava äänimaisema kestää n. 45 minuuttia. Tämän jälkeen voit virkistäytyä rauhassa ja nauttia halutessasi kupillisen lämmintä teetä.

Varusteet äänimaljarentoutukseen

Tarvittavat varusteet (alusta, viltti ja silmätyyny) löytyvät paikan päältä. Halutessasi voit tuoda myös oman tyynyn mukanasi. Voit pukeutua lämpimiin, joustaviin vaatteisiin. Pitkähihainen paita, pitkälahkeiset housut ja (villa)sukat ovat suositeltavia, sillä rentoutumisen mahdollistamiseksi on tärkeää, ettei sinulle tule harjoituksen aikana kylmä. 

Kenelle äänimaljarentoutus sopii?

Tunti sopii lähtökohtaisesti kaikille, eikä aiempaa kokemusta tarvita. Äänimaljarentoutusta ei suositella, mikäli sairastat syöpää, joka on aktiivisessa vaiheessa ja hoidot ovat kesken, sinulla on sydämentahdistin tai olet raskaana (raskauden 1. kolmanneksella). Jos olet epävarma siitä, sopiiko äänimaljarentoutus sinulle, voit olla yhteydessä ohjaajaan tai keskustella asiasta oman lääkärisi kanssa.  

Olet tervetullut rentoutumaan yksin tai yhdessä kaverin kanssa. Äänimaljarentoutus sopii hyvin myös pariskunnille ja vanhempi-lapsipareille. Alaikärajaa ei ole, kunhan osallistuja malttaa pysyä tunnin ajan rauhassa omalla alustallaan. 

Tunnin ohjaa äänimaljakoulutuksen käynyt joogaopettaja ja psykologi Katri Hynninen.

Äänimaljarentoutukset lasten kanssa

Vauvan ja vanhemman lempeä äänimatka

Vauvan ja vanhemman lempeä äänimatka on tarkoitettu 3-10kk:n ikäisille vauvoille oman vanhemman kanssa. Voitte pysähtyä yhdessä kuulostelemaan ja ihmettelemään tiibetiläisten äänimaljojen, heleiden zaphyr-kellojen ja muiden soitinten kaunista äänimaailmaa. Yhdessä jaetut hetket vahvistavat suhdettanne ja tarjoavat herätteleviä aistikokemuksia.

Helpointa osallistuminen on vauvan kanssa, joka ei ole vielä aktiivinen liikkuja tai jonka tiedät viihtyvän muuten sylissäsi tai lähelläsi. Myös pienet tutkimusmatkailijat ovat tervetulleita. Tällöin on hyvä varautua siihen, että myös oma äänimatkasi on todennäköisesti hieman aktiivisempi.

Tunti alkaa rauhallisella asettumisella omille rentoutumispaikoille. Tilasta löytyvät alustat ja viltit rentoutumista varten. Halutessasi voit tuoda myös oman viltin tai alustan. Äänimatkan jälkeen tilassa on hetki aikaa vapaalle keskustelulle ja tutustumiselle.

Ohjaajana toimii Katri Hynninen. Katri on työskennellyt pitkään vauvaperheiden parissa psykologina. Lisäksi hän toimii kouluttautuneena äänimaljaohjaajana ja joogaopettajana.

Ajankohta: 

Torstai-iltaisin klo 19.15-20.15, alkaen 24.8.2023

Sunnuntaisin restoratiivinen jooga ja äänimaljat klo 18-19.30 1.1.2024 alkaen

Vauvan ja vanhemman lempeä äänimatka: seuraavat tunnit to 21.3. ja 4.4. klo 9.30-10.20.