Täydentävät rentoutushoidot
Mitä tarkoitetaan täydentävillä hoitomuodoilla?
Täydentävät hoidot tarkoittavat hoitamisen ja terveyden edistämisen muotoja, jotka eivät yleensä kuuluu viralliseen terveydenhuoltojärjestelmään. Täydentävät hoidot ovat nimensä mukaisesti täydentäviä hoitoja eivätkä ne korvaa tai sivuuta lääketieteellisiä hoitoja. Me Rebootilla arvostamme länsimaalaista lääketiedettä ja suomalaista terveydenhuollonjärjestelmää. Reboot Wellness on perustettu tukemaan ihmisten kokonaisvaltaista hyvinvointia.
Ihminen voi sairastua myös fyysisesti kun psyykkinen kuorma kasvaa liian isoksi.…. tai toisinpäin.
Ihminen on psykofyysinen, monimutkainen kokonaisuus ja sitä tulee myös hoitaa sen mukaisesti.
“Terveydenhuoltoon hakeutuvista jopa kahdella kolmasosalla oireet jäävät selittämättömiksi ja he eivät saa apua virallisen terveydenhuollon kautta. Arviot toiminnallisista oireista ja oireyhtymistä* vaihtelevat väestössä 4-30 prosentin ja perusterveydenhuollon ja erikoissairaalahoidon potilailla 10-50 prosentin välillä. Toiminnallisten häiriöiden aiheuttama taakka näkyy yksilöille hyvinvoinnin heikkenemisenä sekä toiminta ja työkyvyn alentumisena. Tästä aiheutuva palveluiden runsas käyttö kuormittaa huomattavasti terveydenhuoltojärjestelmää.” (Selinheimo ym, Toiminnallisten häiriöiden kuntoutus. Kuntoutusta kehittämässä 7/02019. Kela.)
*Toiminnallisilla häiriöillä tarkoitetaan työ- ja toimintakykyä sekä elämänlaatua haittaavia oireita ja oireyhtymiä, joiden syy ei somaattisissa tai psykiatrisissa tutkimuksissa selviä ja/tai tila ei ole vakavuudeltaan tai kestoltaan suhteessa tehtyihin löydöksiin (Toiminnallisten häiriöiden hoidon … 2018).
Millä tavoin täydentävät hoidot liittyvät lääketieteeseen ja terveyspolitiikkaan?
Aihepiirin laajuuden ja monimuotoisuuden vuoksi, selvennyksenä vielä lukijalle, puhumme kehomielihoidoista eli ihminen ihmiselle hoidoista. Nämä ovat hoitomuotoja, joissa ei käytetä yleensä teknisiä laitteita, vaan “hoitoinstrumentti” on ihminen. Apuna voidaan käyttää puhetta, kuuntelua, läsnäoloa, kosketusta, kudosten käsittelyä, liikettä, luonnonympäristöjä tai taiteenlajeja, kuten musiikkia, kuvataidetta, tanssia tai kirjallisuutta. Monia näistä käytetään myös itsehoitona esimerkiksi stressiin, ahdistukseen, suruun tai uupumukseen.
Suomalaisessa yhteiskunnassa on tapahtumassa käännettä yhdistävän lääketieteen suuntaan. Yhdistävällä eli integratiivisella lääketieteellä tarkoitetaan länsimaisen, biolääketieteeseen nojaavan hoitamisen yhdistämistä näyttöön perustuviin täydentäviin menetelmiin, kuten minfulness-harjoituksiin, joogaan, TRE-menetelmään tai muihin kehomielihoitoihin.
Valikoimissamme olevat täydentävät rentoutushoidot:
- Äänimaljarentoutus
- Rentoutus- ja energiahoidot
- Kokonaisvaltainen energiahoito
- Access Bars hoidot
- BodyMind Energiahoidot
- EFT -tunneterapia
- Hengitysvalmennus (yksilö- ja ryhmätunnit)
- TRE – Tension Release Exercise (yksilö- ja ryhmätunnit)
Muut kokonaisvaltaista hyvinvointia tukevat palvelumme:
- Hieronta
- Dry Needling
- Kuumakivihieronta
- Faskia- eli kalvokäsittely
- Lihaskuntoharjoitukset
- Pilates
- Barre Workout
- Flow Jooga
- Jooga
- Dynaaminen Flow Jooga
- Rauhoittava Yin Jooga
- Restoratiivinen jooga
- Erilaiset hyvinvointi workshopit
- Stressinhallintavalmennus (tulossa syksy 2024)
ENERGIA
“Voiko energia parantaa? Kyllä voi, jos se ymmärretään elinvoimaksi ja fyysiseksi, psyykkiseksi ja henkiseksi kapasiteetiksi.” (Teos: Täydentävät hoidot, Pauliina Aarva, terveystutkija, kouluttaja ja tietokirjailija.)
Millaisia asioita on hyvä ottaa huomioon, kun valitsee itselleen hoitajaa virallisen terveydenhuoltojärjestelmän ulkopuolelta?
On erittäin tärkeää, että hoitaja noudattaa samoja eettisiä periaatteita ja ohjeita, kuin virallisessa terveydenhuollossa toimivat terveydenhuollon ammattilaiset. Hoitajan tulee osata ohjata asiakas tarvittaessa lääkäriin tai muuhun hoitoon. Hänen tulee tuntea ja pitäytyä vain oman osaamisensa rajoissa.
Täydentävien hoitojen suorat terveyshaitat ovat kansanterveyden kannalta vähäisiä. Epäsuorat haitat, kuten taloudelliset menetykset tai joissakin tapauksissa virallisen terveydenhuollon piiriin hakeutumisen viivästyminen, ovat todellisia haittoja.