Blogi

Stressitön elämä on paradoksi

Stressitön elämä on todellisuudessa paradoksi.

Kaikki meistä kokevat eri elämän vaiheissa stressiä. Ja hyvä niin. Se saa meidät toimimaan paineen alla ja kiireessä. Se valjastaa, kirkastaa mieltä ja saa meidät kokonaisuudessaan hetkellisesti virittyneemmäksi.

Se kuinka tunnemme itsemme, hillitsemme kiusaukset ja pidämme tasapainoisesta elämästä huolta, on merkitystä.

Oli kyse liiasta karkin syönnistä tai vaikka nukkumisesta, kaikki liika on vaarallista.

Myös liiallinen määrä stressiä voi tappaa. Kyllä. Mutta tämä on pahimmillaan pitkään jatkuneen, kroonisen stressin lopputulos.
Mutta onko itse stressi syypää sairastumiseen? Ei. Stressin tehtävä on pitää sinut elossa. Toimintakykyisenä. Olosuhteet ovat syypäitä stressiin. Eli mitä jos korjaisimme syyn eikä vain oiretta?

Jossain elämänvaiheessa stressi on toivottuakin. Oletko menossa uuteen työhaastatteluun? Stressi nimenomaan saa sinut virittyneeksi ja valppaaksi. Oletko muuttamassa uuteen asuntoon ja olet innostusta täynnä? Stressi.

Meille on siis pinttynyt päähän, että sana stressi olisi huono asia ja joka olisi suoraan yhteydessä sairastumiseen.

Stressi on supervoima ja oikein käytettynä, siitä saa parhaan hyödyn irti.

Stressi toimii kiihdyttimenä: se työntää sinua joko eteenpäin tai taaksepäin, mutta sinä voit vaikuttaa kumpaan suuntaan.


Tätä varten olemme myös Katri Hynnisen sekä Nea Piiroisen, terveydenhuollon ammattilaisten johdolla perustaneet wellness-päivät. Wellness-päivillä tutustumme itseemme. Kehoon sekä mieleen ja kuinka ne erikseen ja yhdessä toimivat. Lisäksi päivien aikana pääsemme harjoittelemaan hermoston rauhoittamista erilaisilla tunneilla. Lisää tietoa päivistä löydät nettisivuiltamme.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *